Skip to main content

Представљање Националне мреже судија и тужилаца за примену стандарда Европског суда за људска права у РС

Датум
Локација
Зрењанин
Аутор
Правосудна академија
 

Представљање Националне мреже судија и тужилаца за примену стандарда Европског суда за људска права у РС - Извор: Правосудна академија

Скуп је имао за циљ представљање рада Националне мреже и давање доприноса заједничком разумевању значаја примене највиших стандарда људских права у пракси, те схватање идеје постојања Националне мреже од стране судија и тужилаца. Учесници скупа били су представници Вишег, Основног и Прекршајног суда у Зрењанину, Кикинди и Бечеју, као и Привредном суду у Зрењанину.

Скуп је отворио шеф канцеларије Савета Европе у Београду, Тобиас Флесенкемпер, а потом су се учесницима обратиле заменица директора Правосудне академије Мајда Кршикапа, председник Основног суда у Зрењанину Златоје Анкић и председница Вишег суда у Зрењанину, Биљана Мартиновић.

О праву на приступ суду је говорио судија Апелационог суда у Новом Саду Боривоје Гајић, а са e-case апликацијом Правосудне академије је учеснике упознала Биљана Степановић, руководилац Одељења за документационо-информациони центар.

 У великој сали Вишег суда у Зрењанину, одржан је скуп на тему „Национална мрежа судија и тужилаца за примену стандарда Европског суда за људска права у РС“ - Извор: КТВ Телевизија

Била је ово прилика да се размене искуства и знања међу релевантним стручњацима и професионалцима у свом послу, као и да се дефинишу конкретни закључци за унапређење рада Мреже, шта је судијама потребно и који приступ је најбоље применити како би у свакодневном раду имали користи.

О нама

Визија

Независно, непристрaсно, професионално, ефикасно и одговорно правосуђе.

Мисија

Стварање услова за развој стучности носилаца правосудних функција кроз успостављене јасне, мерљиве и објективне критеријуме за избор и напредовање и њихову обуку и усавршавање, у складу са основним вредностима и принципима на којима се заснива правосудни систем.

Циљ

Израда и спровођење програма обуке за носиоце правосудних функција и запослених у правосуђу, ради стицања нових и унапређења стечених знања, посебних способности и вештина, као допринос јачању професионалног и одговорног правосудног система.

Контакт